Denna kursen är inte öppen för anmälan just nu

Själslig yinyogakurs online.

Rofyllda sessioner som hjälper dig slappna, höra din inre visdom i kontakt med din kropp och själ.

Öka din självkännedom, acceptans och din vänlighet till dig själv och höj din energi. Starta nya året med att unna dig själsfyllda stunder med yinyoga. Vill du börja redan nu?

Plats: Var du än befinner dig.
Tid: När det passar dig.
Omfattning: Kursen innehåller 8 pass. Varje pass är 90 minuter långt och bygger på ett unikt tema.  

Du får tillgång till första klassen så fort du anmält dig. Anmäler du dig före julafton får du dessutom en inspirerande föreläsning om fascians inverkan på din hälsa. Den magiska organet som stimuleras positivt av yinyogan och på så vis bidrar till bättre flöde av din livskraft.

Vad är yinyoga?

Yin står för den feminina lugna energi. I yinyogan utförs alla övningar i sittande eller liggande ställning. Du stannar kvar i varje position några minuter i stillhet, på så vis kommer du djupare i positionerna på ett sätt som är snällt mot kroppen samtidigt som du blir lugn och avslappnad. Under passet blir du guidad in i medvetna andetag och andningsövningar som bidrar till att du kommer ner i ditt lugn och ro system.

Yinyoga ökar kroppens självläkande förmåga och har en stressreducerande effekt. Den gör gott för din rygg och stretchar varsamt ut bindväven (fascian) på djupet. Fascian omsluter bl a dina muskler, genom att hålla fascian mjuk kan du minska skaderisk och smärta. Det är bra träning för dig som är fysiskt aktiv såväl som för dig som har ett stillasittande jobb.

Passen är 75 minuter långa och avslutas med en guidad vila - Savasana. I vissa lektioner ingår även 15 minuters meditation efter Savasanan. Önskas kortare klass kan du avsluta när du gjort Savasana. Du kan även göra de 15 minuters långa meditationerna separat när du önskas.

"Jag älskar leda in i avslappning och ge en skön inre känsla genom yinyogans värld och har gjort det sedan 2016. 
Jag hjälper dig anpassa passet så att du kan utföra positioner som passar dig efter dina förutsättningar. 
Mitt mål är att guida dig in i yinyogans värld på ett kärleksfullt sätt så du får en positiv relation till din kropp och accepterar dig själv som du är.
Jag önskar inspirera dig så att dina viktiga stunder för ditt välbefinnande blir av från hemmets trygga vrå."

Jenny Åsenlund

Vad skiljer Jennys yinyoga från andra former av yinyoga?

Jennys mjuka närvaro och lugnande lena röst hjälper dig att  släppa stress och press från vardagen. En möjlighet att få vara med dig själv och landa på en rogivande plats från ditt eget hem. Få kontakt med ditt innersta, där kreativiteten och lugnet bor.

Jenny använder sig av mantrameditationer där hon använder rösten, mantran (upprepning av fraser) och mudras (speciella rörelser med fingrar). Uråldrig teknik som lugnar sinnet och för dig tillbaka till ditt inre lugn och visdom. Du får alltså ta del av både yoga och meditationsträning i denna kurs och kan välja själv vilken del du vill göra.

Kursen är online och det består av förinspelat material. Kursperioden är 8 veckor och under den här tiden har du tillgång till support från Jenny. Som en bonus har du tillgång till klasserna i hela 5 månader och kan göra passen precis när det passar dig och hur många gånger du vill under denna period. Du har dessutom möjlighet att ställa frågor till Jenny under frågor och svar.

Klasserna är intuitivt formade utifrån själsliga teman som skapar möjlighet för dig att landa in dig själv. Dessa 8 veckor tar med dig på en resa som skapar de bästa förutsättningarna för dig att få blomstra än mer och släppa livets tunga sinneslag. 

Betalningsalternativ

Betala direkt

1444kr

En betalning inkl moms


  • 8 st själslig yinklasser
  •  Bonus föreläsning om fascia
  •  Andningstekniker
  •  Meditationer, mantrasång
  •  Andliga teman

delbetala

299kr

per månad i 5 månader inkl moms.


  • 8 st själslig yinklasser  
  • Bonus föreläsning om fascia  
  • Andningstekniker  
  • Meditationer, mantrasång
  • Andliga teman
”Yinyogan med Jenny gör att jag kan möta vardagens utmaningar med ett större lugn och ökad medvetenhet. Min rygg känns dessutom inte av nuförtiden. Tack för du ger förslag på ersättningspositioner och din andliga gåva stärker mig.”
Carina
"Tack för att jag fick uppleva första mötet med yinyoga via dig. Känns rätt i kroppen och själen. Jag upplever dig som en varm och trygg guide där allt är tillåtet."
Elisabeth
”Onlineformatet fungerade bättre än väntat. Det var skönt och tryggt hemifrån. Uppskattar Jennys närvaro och andliga touch. Hennes mjuka inkännande ledning och målande beskrivningar passar perfekt för mig. Kändes som hon var med mig hemma och visste vad jag behövde.”
Anna

Teman på 8st unika kärleksfulla yinklasser

Svar på vanliga frågor

Yinyoga passar dig oavsett om du är vältränad eller nybörjare. Övningarna utförs i sittande eller liggande position och du tar det i din egen takt. 

Du behöver inte vara vig för att träna yinyoga. Känner du dig stel kan du få ut mer av yinyogan rent fysiskt, eftersom ett större behov finns för att öka ditt livsflöde i kroppen. Stel bindväv/fascia skapar ofta stagnation i kroppen.

Är du väldigt flexibel är det viktigt att använda kuddar för att inte överstretcha. Träningen är såklart ändå välgörande själsligt och positionerna hjälper dig in i avslappning.

I yinyogan använder vi kuddar för att stötta kroppen utifrån dina förutsättningar. Har du någon skada eller av annan anledning känner att du inte kan genomföra en viss övning har du under 8 veckor från kursstart möjlighet att kontakta mig så hjälper jag dig att anpassa positionerna så att det känns bra för just dig. 

Kursen pågår i 8 veckor och under 8 veckor från ditt köp har du till gång till support från mig om du har några frågor eller behöver hjälp med eventuella justeringar. Som en bonus får du dock tillgång till lektionerna och programmet i hela 5 månader så du har gått om tid att hinna igenom alla och att göra favoritklasserna många gånger. Samt att lära dig dina favoritpositioner att ta med in i din vardag. 

Grundförutsättning är att du har en dator, padda, eller telefon för att titta och lyssna. Ett headset kan vara skönt för att höra tydligt och avskärma sig från omvärlden, men ingen nödvändighet. Önskar du bakgrundsmusik sätt på någon som ger en rofylld stämning som hjälper dig koppla av.

Du behöver inte särskild yogautrustning. Du kan ligga på en filt eller matta på golvet. Ta fram 6st böcker, ca 3st böcker motsvarar ungefär ett block att stötta kroppen med. En filt att lägga över dig och några stoppade kuddar att stötta kroppen med. Sjal att lägga över ögonen i vilan.

OM du har yogautrusning hemma eller önskar köpa. Rekommenderar jag en yogamatta eller ullmatta, 2st yogablock, ett bolster (avlång kudde ofta fylld med bovete), filt och ögonkudde att lägga över ögonen.

Jag rekommenderar att skapa ett mysig plats för din praktik. Du behöver inget stort utrymme, en plätt på golvet i storlek på en yogamatta räcker, så ändan på sängen i sovrummet går bra. Genom att du tänder ett ljus, tar fram en växt, kristall eller tänder en rökelse skapar du en atmosfär för din praktik som kan lättare komma in i dig själv och skärma av dig från yttervärlden. Känn in vad som skapar mysfaktor för dig. Bor du med fler personer berätta gärna att du önskar vara ostörd 90min, för du ska få ut så mycket som möjlighet av din upplevelse.

När du yogar hemifrån slipper du transportid till en annan lokal. Klasserna finns lättillgängliga bara några klick nära.
Bestäm dig gärna för en dag och tid och skriv upp i din kalender precis som om du skulle gå på en yogaklass tillsammans med andra. Om det inte passar dig. Känn in varje måndag vilken dag den veckan du önskar yoga och efter utfört pass bestäm dig för när du ska göra nästa. Får du förhinder boka in en annan tid.

8 klasser över 8 veckor är uppbyggnaden av kursen. Om det blir för mycket att avsätta 90min en vecka, gör 75 min yoga och hoppa över meditationen. Har du än mindre tid se till att göra åtminstone meditationen på 15 min. Alla småstunder för dig ger också resultat.

Genom att du har betalat för en kurs blir du mer motiverad att utföra din yogapraktik.  Du vet att kursen är tidsbegränsat, då ökar sannolikheten att du frigör tiden för dig. Du slipper leta efter vad du ska göra för pass när du vill ha din välgörande yogastund. Att leta riskerar att stunden inte blir av då det blir nya beslut att ta. Fattar du ett beslut nu vill jag påstå att det spar dig tid att gå från tanke till handling.